Alarmă de la Mihaela Bilic asupra fructelor din import și decizia de a nu mai face dulceață din ele
Sursa poza si informatii: phonline.ro
Ce se întâmplă cu vișinele din piețele românești? Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Mihaela Bilic, cunoscută pentru expertiza sa în nutriție, a avut o experiență dezamăgitoare cu vișinele cumpărate din piață. Vedeta îndeamnă consumatorii să se orienteze către fructele românești și să evite importurile cu efecte nedorite asupra produselor tradiționale de casă.
Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a împărtășit aventura sa de a pregăti dulceață din vișine cumpărate la Câmpina. Convinsă că a găsit fructele perfecte pentru conserve, a descoperit cu surprindere că acestea nu aveau nici gustul, nici textura dorită. În ciuda eforturilor mamei sale de a prepara dulceața, rezultatul a fost dezamăgitor - vișinele erau dure, iar siropul rezultat părea mai degrabă de compot.
Bilic a fost intrigată să afle de la o vânzătoare că vișinele nu erau românești, ci importate din Grecia, adaptate să reziste îndelungat la depozitare. Constatarea a fost că nu rețeta era problema, ci calitatea materiei prime, modificată genetic pentru a rezista transportului și timpului pe rafturile frigiderului.
„Mi-am dat seama că fructele importate sunt schimbate genetic astfel încât să nu fermenteze și să nu se înmoaie, în loc să fie proaspete și naturale așa cum ni le amintim de pe vremuri”, spune Bilic. „Nu mai fac în viața mea gem sau dulceață din fructe cumpărate din import!”
Ca sfat, medicul nutriționist recomandă celor care au acces la grădini familiale sau vecini cu pomi fructiferi de modă veche să profite din plin. „Vișinele acrișoare și cireșele care se strică rapid sunt cele care aduc adevăratul gust al copilăriei”, conchide ea, invitând la redescoperirea produselor locale și tradiționale.
Această experiență scoate în evidență importanța de a susține agricultura autohtonă și de a reveni la gusturile autentice, chiar și în piețele din Ploiești și din țară.