Desertul Islere cu cremă de unt și glazură de ciocolată, gata în mai puțin de 60 de minute!

Desertul Islere cu cremă de unt și glazură de ciocolată, gata în mai puțin de 60 de minute! Sursa poza si informatii: phonline.ro

Un desert rafinat și ușor de preparat, ideal pentru a impresiona familia sau invitații, Desert Islere își găsește rădăcinile într-o rețetă simplă dar savuroasă. Acest desert se potrivește perfect pentru serile relaxante acasă și necesită mai puțin de o oră pentru a fi gata.

Ingrediente Necesare

Pentru aluat:

  • 200 g de unt
  • 1 ou
  • 4 linguri de smântână
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 500 g făină

Pentru cremă:

  • 200 g unt (82% grăsime)
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 lingurițe cacao

Pentru decor:

  • Glazură de ciocolată neagră de la Dr. Oetker

Mod de Preparare

Pregătirea Aluatului

Începe prin a mixa untul împreună cu oul, adăugând treptat smântâna, sucul de lămâie și zahărul vanilat. Peste acest amestec, încorporează făina și praful de copt până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o foaie de aproximativ jumătate de centimetru grosime și decupează cercuri egale folosind un pahar sau un decupator de biscuiți. Aranjează-le pe o foaie de copt în tava și introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, lăsându-le până devin aurii. După coacere, lasă-le să se răcească pe un grătar.

Prepararea Cremei

Pentru cremă, mixează untul cu zahărul pudră, apoi adaugă cacaoa, asigurându-te că amestecul este bine omogenizat.

Decorarea cu Glazură

Încălzește într-o mică oală apă și, când aceasta fierbe, pune glazura de ciocolată Dr. Oetker să se topească încet.

Asamblare

Asamblează desertul unind două cercuri de biscuiți cu crema de unt și cacao. La final, acoperă-le cu glazura de ciocolată topită și lasă-le să se întărească.

Fie că stai în Iași sau doar treci prin zonă, Desert Islere este alegerea perfectă pentru cei care doresc să savureze un desert delicios, care emană eleganță și rafinament, dar este simplu de făcut acasă. Încercați-l în weekendul acesta pentru un răsfăț bine meritat!


Tudor Marinescu

Tudor Marinescu are 34 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Ploiești. Crescut în zona centrală a orașului și absolvent de Jurnalism la Universitatea București, Tudor a ales să se întoarcă acasă pentru a spune poveștile care contează. Cu un ton echilibrat și o prezență activă pe teren, este mereu acolo unde se întâmplă lucruri importante — fie că vorbim de decizii locale, inițiative civice sau oameni care inspiră. Tudor scrie cu respect față de cititor și pasiune pentru orașul în care a crescut. Pentru el, Ploieștiul nu este doar un subiect de presă, ci o comunitate în care crede.

Știri Generale

Știri Generale
Actualizare - circulația reluată de la ora 19:27
Adolescentă de 16 ani din Filipeștii de Târg, inițial dispărută, a fost găsită în siguranță [UPDATE]
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Cum a păcălit un impostor o întreagă națiune ca astronaut NASA devenind un erou în Irlanda – Robert Hunt, aventurile unui escroc remarcabil
De o lună fără soluții, comercianții și pietonii cer acțiune urgentă!
Detalii despre intervenția chirurgicală de extragere a fierii.
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Elena Udrea operată de urgență. Acuzații grave pentru lipsa de comunicare a penitenciarului!
Fostul ministru ar putea fi externat din spital în decursul zilei, după intervenția minoră de la Ploiești