Rețeta Pas cu Pas pentru Desertul Perfect

Rețeta Pas cu Pas pentru Desertul Perfect Sursa poza si informatii: phonline.ro

Dacă sunteți în căutarea unui desert care să îmbine eleganța cu savoarea autentică, tortul de mere cu cremă de zahăr ars este alegerea perfectă. Această rețetă echilibrează perfect dulcețea caramelului cu prospețimea merelor.

Ingrediente necesare

Pentru început, asigurați-vă că aveți la îndemână următoarele ingrediente: 7 linguri de zahăr, 5 mere medii, 40 g de unt, un plic de zahăr vanilat și 150 ml de smântână pentru frișcă, îndulcită cu puțin zahăr pudră.

Crema de zahăr ars se prepară din 4 ouă mari, 500 ml de lapte, 4 linguri de zahăr sau chiar 150 g pentru cei care preferă un gust mai dulce, și un praf de sare.

Pentru blat, veți avea nevoie de alte 4 ouă, 4 linguri de zahăr, aceeași cantitate de făină, o linguriță de vanilie și una rasa de praf de copt.

Mod de preparare

Începeți prin a carameliza zahărul într-o cratiță de aproximativ 22 cm, apoi adăugați merele tăiate cuburi, împreună cu bucăți de unt și zahăr vanilat presărat deasupra. Dacă merele sunt prea tari, le puteți sotata înainte cu untul și vanilia pentru a le înmuia.

Pentru crema de zahăr ars, bateți ouăle cu zahărul și sarea până se spumează, apoi încorporați laptele. Amestecul astfel obținut se toarnă peste mere și se lasă la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Pentru blat, separați ouăle și bateți albușurile cu zahărul și praful de copt până obțineți o bezea. Adăugați galbenusurile amestecate cu vanilia și apoi făina cernută. Odată crema de zahăr ars coaptă, turnați compoziția de blat peste aceasta și mai lăsați la cuptor încă 20 de minute.

După ce scoateți tortul, lăsați-l să se răcească bine, apoi răsturnați-l cu grijă pe un platou – fiți atenți la sosul caramel care se poate scurge. Ornamentele de frișcă se prepară bătând smântâna cu zahărul pudră până devine spumoasă, apoi se folosește pentru decorare. Pentru un plus de aspect, puteți adăuga și câțiva cârlionți de ciocolată.

Acest tort promite să fie un deliciu pentru întreaga familie, oferind aproximativ 10 felii generoase. Pofta bună!


Tudor Marinescu

Tudor Marinescu are 34 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Ploiești. Crescut în zona centrală a orașului și absolvent de Jurnalism la Universitatea București, Tudor a ales să se întoarcă acasă pentru a spune poveștile care contează. Cu un ton echilibrat și o prezență activă pe teren, este mereu acolo unde se întâmplă lucruri importante — fie că vorbim de decizii locale, inițiative civice sau oameni care inspiră. Tudor scrie cu respect față de cititor și pasiune pentru orașul în care a crescut. Pentru el, Ploieștiul nu este doar un subiect de presă, ci o comunitate în care crede.

Știri Generale

Știri Generale
Actualizare - circulația reluată de la ora 19:27
Adolescentă de 16 ani din Filipeștii de Târg, inițial dispărută, a fost găsită în siguranță [UPDATE]
Capacitățile Tehnice ale Iranului de a Relua Îmbogățirea Uraniului și Impactul Loviturilor Aeriene ale SUA și Israelului
Coliziune la 3 dimineața între microbuz și autocar ucrainean, activat Planul Roșu de Intervenție, o victimă decedată, altele rănite.
Copac prăbușit între Sinaia și Bușteni provoacă întârzieri de 35 de ore pentru 15 trenuri; circulația reluată duminică seară.
Cum a păcălit un impostor o întreagă națiune ca astronaut NASA devenind un erou în Irlanda – Robert Hunt, aventurile unui escroc remarcabil
De o lună fără soluții, comercianții și pietonii cer acțiune urgentă!
Detalii despre intervenția chirurgicală de extragere a fierii.
Doi pompieri omorâți în Idaho într-o ambuscadă deliberată pe Muntele Canfield; suspectul principal găsit mort de polițiști.
Elena Udrea operată de urgență. Acuzații grave pentru lipsa de comunicare a penitenciarului!
Fostul ministru ar putea fi externat din spital în decursul zilei, după intervenția minoră de la Ploiești