Rețetă Rapidă și Delicioasă pentru Toată Familia!
Sursa poza si informatii: phonline.ro
Ploieștenii, pregătiți-vă să vă delectați cu un desert memorabil: strudelul cu vișine și zmeură, o combinație dulce-acrișoară perfectă pentru orice ocazie. Pe lângă gustul său răcoritor, acest desert este și ușor de preparat.
Ingrediente Necesare
Pentru Aluat:
- 200 grame de unt rece
- 100 grame de sana
- 2 ouă
- 3 linguri de îndulcitor pudră
- 450-500 grame de făină
- Un praf de sare
- 2 lingurițe de extract de vanilie
Pentru Umplutură:
- 500 grame de vișine
- 300 grame de zmeură
- 5 linguri de îndulcitor pudră
- 1 pliculeț de îndulcitor cu vanilie
- 3 linguri de amidon
Metoda de Preparare
Pregătirea Umpluturii
Începeți prin a curăța vișinele de codițe și sâmburi, după ce le-ați spălat bine. Zmeura trebuie clătită ușor și lăsată să se scurgă. Într-o cratiță, puneți vișinele împreună cu îndulcitorul și încălziți-le la foc mediu timp de 4-5 minute, apoi adăugați zmeura și amestecați. Dizolvați amidonul în apă rece și turnați-l peste fructe. Amestecați constant până când umplutura se îngroașă, după care o lăsați la răcit.
Prepararea Aluatului
Cea mai cremoasă parte a desertului începe cu untul rece, tăiat cubulețe și combinat cu ouăle și sana. După o amestecare ușoară, adăugați sarea, îndulcitorul și vanilia. Încorporați făina treptat și frământați până obțineți un aluat omogen. Împachetați aluatul în folie și lăsați-l la frigider pentru 30-40 de minute.
Montarea Strudelului
Împărțiți aluatul în trei părți și faceți la fel cu umplutura. Pe o masă presărată cu făină, întindeți prima bucată de aluat într-o formă dreptunghiulară. Adăugați o treime din umplutură pe o margine, rulați aluatul și introduceți marginile. Repetați procesul cu celelalte bucăți. Puneți strudelele în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute, până capătă o crustă aurie.
Servire
După ce le-ați scos din cuptor și le-ați lăsat să se răcească puțin, pudrați-le cu îndulcitor și porționați-le după preferințe. Strudelul se poate savura atât cald, cât și rece, fiecare variantă având farmecul său.
Această rețetă nu numai că aduce un plus de savoare sezonului, dar este și un bun prilej de a-i surprinde pe cei dragi cu un desert făcut în casă. Poftă bună, Ploiești!