Rețetă rapidă și simplă pentru 10 porții în 60 de minute
Sursa poza si informatii: phonline.ro
Descoperiți cum puteți aduce savoarea verii în bucătăria dumneavoastră cu aceste delicioase găluște cu caise. Ușor de preparat și gata într-un timp scurt, această rețetă de sezon vă va încânta papilele gustative și vă va aminti de deserturile copilăriei.
Ingrediente necesare:
- 10-12 caise proaspete
- 1 kg de cartofi (echivalentul a 4-5 cartofi mari)
- Aproximativ 300 grame de făină
- 1 ou
- Un praf de sare
- 3 linguri de nucă măcinată
- 6 linguri de pesmet
- 3 linguri de zahăr
Porții: 10
Timp de preparare: Sub 60 de minute
Mod de preparare:
Pentru a începe, spălați bine caisele și eliminați sâmburii. Puneți-le pe o farfurie și pudrați-le cu puțin zahăr, lăsându-le să stea deoparte. Între timp, rumeniți pesmetul și nuca măcinată într-o cratiță până când capătă o nuanță aurie. După ce luați cratița de pe foc, adăugați zahărul.
Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert. Fierbeți cartofii, apoi curățați-i de coajă și lăsați-i să se scurgă. Pasați cartofii cu o furculiță, adăugați oul și făina, și amestecați până obțineți un aluat nu foarte tare. Este esențial să lucrăm rapid cu aluatul, pentru a evita înmuierea acestuia.
Formați bile mari din aluat (cam cât un ou), întindeți-le în palmă și așezați câte o caisă fără sâmbure în mijloc. Împachetați bine caisă în aluat și modelați în formă rotundă. Puneți găluștele în apa clocotind și lăsați-le să fiarbă până când se ridică la suprafață, adică aproximativ 10-15 minute.
După fierbere, treceți rapid găluștele prin amestecul de pesmet, astfel încât să le îmbrăcați uniform într-o crustă crocantă și aromată. Desertul este acum gata pentru a fi savurat!
Cu această rețetă simplă și rapidă, oricine poate aduce un strop din gustul tradițional al verii direct la masa de familie. Poftă bună!